Geplaatst op

Waar woont DANSVOER? Rondleiding (deel 1)

Gelegen in het wilde wilde westen van Rotterdam ligt een bijzonder stukje stad waar verschillende creatieve makers bij elkaar komen. Omgedoopt tot de Keilewerf, de werf waar je alles kan (laten) maken. DANSVOER woont hier nu een jaar of 5. Tijd om eens een rondleiding te geven door onze buurt!

De Keilewerf
De Keilewerf bestaat uit twee gebouwen. In het eerste deel van deze rondleiding geven wij een tour langs Keilewerf 1. Op 5 minuten loopafstand van metrostation Marconiplein vind je het pand. Haast niet te missen, de gevel is een kunstwerk op zich!

Spaak
We gaan de deur door. Het eerste wat opvalt is de hal vol met tandems. Daar willen wij wel een rondje op fietsen! De tandems worden gebruikt voor fietsavonturen door de stad. Tijdens deze persoonlijk op maat gemaakte fietstocht van Spaak bezoek je bijzondere plekjes in Rotterdam. Je verzamelt tijdens de tocht ingrediënten voor een picknick of je eet en drinkt wat bij een hotspot. Wat een originele manier om de stad te leren kennen!

Buurman
We lopen de werf verder in, onder een enorme houten raket door. Hier is de werkplaats van Buurman. Zij geven nieuw leven aan oude materialen. Bijvoorbeeld door meubels te maken van hout. Nog iets anders heel erg leuks wat je hier kunt doen: een ZEEPKISTENRACE houden! Weer eens een ander soort teambuilding uitje. Tijdens dit uitje bouw je zelf een zeepkist, aan het eind race je tegen collega’s.

United Enterprise
Een stukje verderop vind je United Enterprise, hét laboratorium voor bewegende verbeelding. Maarten Kok, eigenaar van United Enterprise bedenkt en maakt video’s. Niet zomaar video’s, nee! Hij creëert complete bewegende werelden. Van knikkerbanen en kettingreacties tot huisjes voor in je plant. Daarnaast organiseert hij eens in de zoveel tijd een 5D film. En dat is net zo spannend als het klinkt. Op deze avonden kijk je niet alleen naar de film, je zit zelf in de film.

De miniatuur huisjes voor je plant zijn trouwens hier te vinden.

Video van United Enterprise

De Bende
We lopen het achterste straatje verder in. Hé kijk! Ons oude plekje! Ja, hier is DANSVOER begonnen. Hier woonden wij vroeger, naast onze buren: De Bende. Wat zij eigenlijk doen? Mooie dingen maken! Ontwerp en productie, van interieurs tot publieke interventies. 

We zijn aan het eind gekomen van de rondleiding. Wij hopen dat jullie hebben genoten van deze digitale reis langs de Keilewerf. Dit is slechts een kleine selectie, er is nog zoveel meer te zien! Graag zien we jullie terug op de volgende tour!

Ons een steuntje in de rug geven? Bekijk onze webshop!