Geplaatst op

Waar woont DANSVOER? Rondleiding (deel 2)

Gelegen in het wilde wilde westen van Rotterdam ligt een bijzonder stukje stad waar verschillende creatieve makers bij elkaar komen. De keilewerf! De thuisbasis van DANSVOER. Hier is deel 2 van de rondleiding langs de Keilewerf!

We starten de rondleiding op ons eigen kantoor. 
Op de 2e verdieping van Keilewerf 2 vind je onze huidige plek. Een lichte ruimte vol planten en natuurlijk onze kantoor hond Flip. Het is hier nu wat stil maar normaalgesproken is dit dé plek waar alle Silent Disco magie plaatsvindt! Maar vanwaar alle planten? Met wie delen wij het kantoor eigenlijk?

Nova Innova
We delen het kantoor onder anderen met deze toffe start-up! Nova Innova is de bedenker en maker van de Living Light. Een lamp die werkt zonder stopcontact. Hoe dat zonder stopcontact werkt? De lamp zit verwikkeld in een plant. Hij haalt zijn stroom uit de elektronen die de bacteriën in de grond afscheiden. Bij het aanraken van de plant lichten de lampjes op. Hoe tof zou het zijn om op deze manier een heel park te verlichten?! Vanuit de Living Light heeft Nova Innova deze technologie in samenwerking met Plant-e en gemeente Rotterdam op grote schaal toegepast in een park in Rotterdam! Meer weten? www.novainnova.com

Keilecafe
Verscholen achter een houten omheining, op het veld naast de Keilewerf vind je Keilecafe! Een permanent festival. Het team achter Keilecafe timmerde de afgelopen maand hard door om een nog mooier en bijzonderder plekje te maken naast de werf. Wij dromen alvast weg naar het moment dat we hier in de zon, met een biertje in de hand, kunnen genieten van muziek en lekker eten. Het buitenzijn laat nog even op zich wachten maar genieten van muziek doen we tot die tijd gewoon via Spotify: Keile kamermuziek voor quarantaine tijden!

De Verbaasde Ree
Vintage store en interieurontwerp! Annefleur Verbaas en Amara van der Ree zijn ooit begonnen met de inrichting van de Fenix Food Factory en hadden hiermee direct de smaak te pakken. Ze reisden naar alle uithoeken van het land opzoek naar vintage schatten. Naast het ontwerpen van interieurs hebben zij ook een webshop waarin al dit moois te zien is. Van (vintage) parels, spullen voor koters tot zelf ontworpen prints. Het is hier allemaal te zien: https://www.instagram.com/deverbaasderee/ p.s. bekijk vooral ook het kopje ‘meme’ in hun hoogtepunt op Instagram.

We zijn aan het eind gekomen van de rondleiding. Wij hopen dat jullie hebben genoten van deze digitale reis langs de Keilewerf. Dit is slechts een kleine selectie, er is nog zoveel meer te zien! Graag zien we jullie terug op een volgende tour!

Na zeer zorgvuldig overleg hebben wij besloten dat het weer mogelijk is om bij ons Silent Disco materialen te boeken. Bekijk het hier!