Silent Disco – Veelgestelde vragen

Voorbereiding van de Silent Disco

Silent Disco -ook wel stille disco of silent rave- is een fenomeen waarbij alle deelnemers een eigen draadloze hoofdtelefoon op het hoofd hebben, waarop vaak meerdere muziekstijlen geluisterd kunnen worden. Zonder hoofdtelefoon is er geen muziek hoorbaar, dus er zal niet zo snel sprake zijn van geluidsoverlast!

Voordelen van Silent Disco
Het allergrootste voordeel van Silent Disco is wat ons betreft dat mensen met totaal verschillende muzikale voorkeuren naast elkaar op dezelfde dansvloer kunnen staan. Terwijl jij op blauw je favoriete guilty pleasure voorbij hoort komen, kan er naast je iemand helemaal op staan te gaan in een obscuur technoplaatje. En omdat die extase van de buurman toch ook wel nieuwsgierig maakt, is er ook nog eens een grote kans dat je door van kanaal te wisselen met nieuwe muziek in aanraking komt.

Zere voeten van het dansen? Dan zet je het volume op de hoofdtelefoon gewoon zachter en kan er zowaar op een normaal niveau een praatje gemaakt worden.

Kies hier je favoriete pakket en selecteer de datum van je voorkeur. Het systeem zal direct aangeven of in deze periode nog voldoende beschikbaarheid is en welke kosten met jouw keuze gemoeid zijn.

PostNL
Je pakket wordt minimaal 1 werkdag voor gebruik geleverd en moet de werkdag na het laatste gebruik weer op de post. Met het bijgeleverde retourlabel kun je je pakket na gebruik kosteloos weer aanbieden bij een PostNL locatie naar keuze.

Koerier
Pakketten met meer dan 200 koptelefoons worden altijd per koerier geleverd en weer opgehaald. Indien van toepassing, nemen we contact met je op om hiervoor een offerte af te geven.

Dat kan! Bij pakketten met meer dan 30 koptelefoons kun je dit eenvoudig zelf regelen. Selecteer tijdens het bestelproces de periode (maximaal 4 aaneengesloten dagen) dat je van plan bent de koptelefoons te gebruiken, wij leveren bij meerdaags gebruik de benodigde opladers mee. Onze online reserveerhulp rekent direct uit met welke meerprijs je rekening moet houden.

Meerprijs?
Afhankelijk van de gekozen pakketgrootte brengen we een eenmalige meerprijs (+50%) in rekening voor het mee leveren van opladers. Hierbij maakt het niet uit of je 2, 3 of 4 achtereenvolgende dagen van het materiaal gebruik gaat maken. Handig, voor als je een weekendje weg gaat en meerdere avonden van de Silent Disco gebruik wilt maken.

Langere periode
Wil je voor een langere periode Silent Disco huren? Dat kan natuurlijk ook, maar dit is vaak maatwerk. Neem even contact met ons op, zodat we je een passend aanbod kunnen doen.

Nee 🙂
We hanteren een tarief per acculading, niet per kalenderdag. En we houden er rekening mee dat het nu eenmaal tijd kost om pakketten te verzenden en te retourneren.

Hoe werkt dit in de praktijk?
Wij zorgen er altijd voor dat jouw pakket minimaal 1 werkdag voor de gebruiksdatum of -periode bij jou is. Of je nu een enkele dag/avond of meerdere dagen gebruik gaat maken van het materiaal maakt hiervoor niet uit. We verwachten ook dat jij het pakket op de eerstvolgende werkdag na het laatste gebruik naar ons terug stuurt. In de praktijk komt het dus

Indien je de koptelefoons eenmalig wilt gebruiken, voer je deze enkele datum in bij het reserveren. Er zullen dan geen opladers aan je pakket worden toegevoegd en je betaalt gewoon voor 1 dag.

Zeker! Speciaal voor gebruik op buitenlocaties zonder stroom of gelegenheden waarbij de zender moet kunnen meebewegen met het publiek, hebben we zenders met ingebouwde accu en bluetooth module. Denk bijvoorbeeld aan feestjes in het park of op het strand, waar geen stroom voorhanden is. Of een audiotour, wandeling of reizende theatervoorstelling. Kan allemaal!

Reserveren
Je kunt de portable Silent Disco hier huren in een handomdraai.

Portable zenders met accu en Bluetooth
De zenders die bij het portable Silent Disco pakket worden geleverd, werken zonder stroom. Deze zenders zijn uitgerust met een accu én een dasspeld microfoon en hebben een Bluetooth en 3,5mm mini-jack input waardoor telefoon/tablet/laptop heel eenvoudig en op elke gewenste locatie kan worden aangesloten.

Dit pakket kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een Silent Disco op buitenlocaties zonder stroom (park / strand), voor een Silent Audiotour, een Silent Locatievoorstelling (dans), Silent Wandeling en Silent Yoga. De zenders uit dit pakket kunnen niet worden aangesloten op professionele DJ-apparatuur.

Silent Disco zenders op stroom
De zenders die bij het Silent Disco pakket op stroom worden geleverd, werken met een stekker (220V) en hebben een RCA/RCA (tulp) input waarop zowel telefoons en laptops als professionele audio apparatuur kan worden aangesloten. Deze kun je gebruiken voor een Silent Disco op een vaste locatie, eenSilent Movie en een Silent Seminar of Congres.

Ja! Rood, groen of blauw. Op de koptelefoon kun je zelf kiezen naar welk kanaal je luistert. Zo is er voor ieder wat wils!

Ja!

Installatie van de Silent Disco pakketten

Silent Disco
Het gewenste aantal koptelefoons + enkele reserves, 3 zenders en de benodigde kabels inclusief adapters voor iPhone (lightning) en Android (USB-C). Voor meer informatie, bekijk de beschrijving op de productpagina.

Portable Silent Disco
Het gewenste aantal koptelefoons + enkele reserves, 3 zenders + draagtasjes, 3.5mm mini-jack kabels en dasspeld microfoons. Voor meer informatie, bekijk de beschrijving op de productpagina.

Silent Disco
Sluit de zenders aan op stroom. Sluit een telefoon, tablet of DJ apparatuur aan op de zender. Zet de hoofdtelefoon aan en klaar! Plug & Play! Voor meer informatie, bekijk de beschrijving op de productpagina.

Kijk hier voor de volledige gebruikershandleiding.

Portable Silent Disco
Sluit de zenders aan op een apparaat met een 3,5mm mini-jack aansluiting of verbind via Bluetooth. Plug de microfoon in de zender. Zet de koptelefoon aan en klaar! Voor meer informatie, bekijk de beschrijving op de productpagina.

Kijk hier voor de volledige gebruikershandleiding.

Geen nood! Wij staan voor je klaar in tijden van Silent Disco crises. Ook in het weekend zijn we bereikbaar via het noodnummer dat je kunt terugvinden in de handleiding van je pakket.

Silent Disco
Telefoon, tablet, laptop, maar ook DJ apparatuur. Er worden standaard 3 verschillende kabels meegeleverd. 3x XLR-RCA, 3x RCA-RCA, 3x RCA-mini jack. Daarnaast krijg je ook adapters voor iPhone (lightning) en Android (USB-C). Voor meer informatie, bekijk de beschrijving op de productpagina.

Portable Silent Disco
Alle apparaten met een 3,5mm mini-jack uitgang of mogelijkheid om te verbinden via Bluetooth (telefoon, tablet, laptop). Voor meer informatie, bekijk de beschrijving op de productpagina.

Ons systeem maakt voor de informatieoverdracht van zender naar ontvanger gebruik van de volgende frequentiebanden: RF/UHF 863-865MHz. Er wordt voor de informatieoverdracht dus geen gebruik gemaakt van Bluetooth of Wi-Fi.

Silent Disco
Ononderbroken heeft het radiosignaal vanuit de zenders een bereik van ±250 meter. Binnenshuis en in stedelijke omgevingen kan dit signaal verstoord worden door de aanwezigheid van krachtige zendmasten, andere analoge zendapparatuur, metalen en/of dikke muren waarin veel metalen verwerkt zijn.

In de praktijk blijkt dat het signaal in 99% van de gevallen goed doorkomt, wanneer zenders in dezelfde (buiten)ruimte gebruikt worden als de hoofdtelefoon. Voor meer informatie, bekijk de beschrijving op de productpagina.

Portable Silent Disco
Bovenstaande geldt ook voor onze Portable Silent Disco zenders, met als enige uitzondering dat deze zenders een ononderbroken zendbereik hebben van ±150 meter. Voor meer informatie, bekijk de beschrijving op de productpagina.

Onze hoofdtelefoons hebben een gemiddelde accuduur van ongeveer 8 uren. Sommigen iets meer, sommigen iets minder.

Indien je voor meerdere gebruiksdagen reserveert, worden opladers toegevoegd aan je pakket. Daarmee kunnen hoofdtelefoons tussentijds worden opgeladen. Het opladen van de hoofdtelefoons duurt gemiddeld zo’n 120-240 minuten, afhankelijk van het gebruik. Hoe leger de accu, deste langer duurt het opladen.

Onze pakketten worden met de grootst mogelijke zorg opgeladen, schoongemaakt, ingepakt, gecontroleerd en verzonden. We zorgen ook altijd voor een aantal reserve hoofdtelefoons, zodat je hoe dan ook gebruik kunt maken van het aantal hoofdtelefoons dat je gekozen hebt.

Mocht er nou toch onverhoopt iets mis zijn gegaan, dan zoeken we uiteraard samen met jou naar een passende oplossing.

Administratie

ertrouwen nog nooit geschaad, dit willen we graag zo houden. Wanneer je een bestelling bij ons plaatst ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Hier staan geen gekke dingen in, het belangrijkste aandachtspunt is dat je als huurder gedurende de volledige huurperiode verantwoordelijk bent voor het gehuurde. Voor elke beschadigde of niet-geretourneerde koptelefoon wordt achteraf €25 in rekening gebracht. Bedankt voor je begrip!

Je kunt je bestelling veilig betalen via iDEAL.

Ja. Bij annulering van de overeenkomst of producten hieruit langer dan een week voorafgaand van a) de aanvang van de overeengekomen periode of b) verzending van het gehuurde door verhuurder – welke gebeurtenis dan ook eerder aanvangt – is de huurder 25% van het factuurbedrag verschuldigd. Bij annulering van de overeenkomst of producten hieruit korter dan 1 week voorafgaand aan a) of b) is 50% van het factuurbedrag verschuldigd , bij annulering korter dan 2 dagen voorafgaand aan a) of b) 75%, bij annulering binnen 24 uur voorafgaand aan a) of b) zal 100% in rekening worden gebracht.

Onze annuleringsvoorwaarden staan ook beschreven in onze algemene voorwaarden.

Op al onze overeenkomsten is de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen van toepassing. Dit betekent dat je je ook ná het bevestigen van je reservering nog zonder opgave van redenen mag bedenken.
Echter, op al onze overeenkomsten zijn ook bovengenoemde annuleringsvoorwaarden van toepassing. Bij overeenkomsten waarbij datum van reserveren en datum van huur minder dan 14 dagen uit elkaar liggen dien je als huurder af te zien van je herroepingsrecht. Indien dit op jouw order van toepassing is zullen we je hier altijd op wijzen.

Zeker. Wanneer je een bestelling bij ons plaatst ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Hier staan geen gekke dingen in, het belangrijkste aandachtspunt is dat je als huurder gedurende de volledige huurperiode verantwoordelijk bent voor het gehuurde. Voor elke beschadigde of niet-geretourneerde Silent Disco koptelefoon wordt achteraf €25 in rekening gebracht. Bedankt voor je begrip!

Wij zijn ons ervan bewust dat je door een reservering bij ons te plaatsen vertrouwen in ons stelt. Daarom zien wij het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. In ons privacy statement laten we je weten welke gegevens we verzamelen wanneer je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee jouw gebruikservaring proberen te verbeteren.

Help!

Geen nood! Neem even contact met ons op, dan komen we er samen ongetwijfeld uit.